eot-logo-400x320.png
eot_logoeot.png
eot02_3_thumb_web_design.png
logo_eot2004_thumb_web_design.png

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΝΑΥΠΛΙΟ

 

Σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το Ξηροπήγαδο βρίσκεται το Ναύπλιο , μια από τις ποιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας ,πρώτη πρωτεύουσα  της Ελλάδας (1828-1833).

 

Το Ναύπλιο είναι γνωστό για τα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα του όπως το Παλαμήδι το Μπούρτζι ,το μέγαρο Άμαπσμπεργκ καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία συντάγματος. Ιδανικός προορισμός για όλες της εποχές του χρόνου

.

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

 Για αυτούς που λατρεύουν τις ορεινές διαδρομές σε απόσταση 35 χιλιόμετρων από το Ξηροπήγαδο βρίσκουμε το χωριό Άγιος Πέτρος είναι ένα γραφικό κεφαλοχώρι κτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα. Το συναντάμε σε μια περιοχή κατάφυτη από με καστανιές, μηλιές, κερασιές και πλατάνια .Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για εκδρομή κοντά στην καταπράσινη φύση όλες τις εποχές του χρόνου.

.

 

Βασική προϋπόθεση μια στάση στο γραφικό χάνι '‘ΚΟΠΑΝΙΤΣΑ" πριν φτάσουμε στο χωρίο.

.

ΕΥΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

 

Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βρίσκεται η έπαυλη του Ηρώδη Αττικού στην Εύα/Λουκού Κυνουρίας είναι το σημαντικότερο μνημείο των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων στον ελληνικό χώρο, όπως καταδεικνύουν η μεγάλη της έκταση και κυρίως ο εξαιρετικός πλούτος των αρχιτεκτονικών λειψάνων και των πολυσχιδών γλυπτών και ψηφιδωτών ευρημάτων της. Η έπαυλη ανήκε στον πλούσιο μαικήνα Ηρώδη Αττικό από το Μαραθώνα, τη σημαντικότερη προσωπικότητα των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων και της όψιμης αρχαιότητας, όπως επιβεβαιώνεται από τις επιγραφές.

.

ΜΥΚΗΝΕΣ

 

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τό Ξηροπηγαδο βρίσκονται οι Μυκήνες το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα,πού πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του,είναι το σημαντικότερο και πλούσιοτερο ανακτορικό κέντρο τησ Ύστερης Εποχής του χαλκού στην Ελλάδα.Τό όνομα τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας,το μυκηναϊκο,και οι μύθοι που συνδεονταί με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες με τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίεσ τησ κλασσικής εποχής,ενώ ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική δημιουργία και τέχνη.

.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

 

Σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το Ξηροπήγαδο βρίσκεται το Θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, οικοδομήθηκε στη δυτική πλευρά του Κυνορτίου όρους στα τέλη της Κλασικής εποχής , γύροo στο 340-330 π.Χ .,στο πλαίσιο της γενικής ανοικοδόμησης του ιερού και χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον έως τον 3ο αι. μ.Χ .Το μοναδικό αυτό μνημείο, το τελειότερο και διασημότερο αρχαίο ελληνικό Θέατρο ,το οποίο συνδυάζει την κομψότητα με την τέλεια ακουστική ,είναι κατά τον Παυσανία ,έργο του Πολύκλειτου.

.

ΟΛΥΜΠΙΑ

Η Ολυμπία, ήταν πόλη της αρχαίας Ελλάδας στην Ηλεία, γνωστή ως ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στους κλασικούς χρόνους, συγκρίσιμη στη σημασία με τα Πύθια που διοργανώνονταν στους Δελφούς. Στην Ολυμπία βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, έργο του Φειδία, το οποίο ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Η αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων χρονολογείται πίσω στο 776 π.Χ. και τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια.

.

+ Twitter
+ Facebook
+ Google Plus
+ RSS
+ Subscribe by Email
Greek English